theatro h

Δεν υπάρχει χρόνος κύριε Τσάπλιν

Υπαρξιακό Φαντασιακό δράμα - μονόπρακτο

Ένα από τα τρία μονόπρακτα (τα άλλα δύο, "Η κόρη της Πανδώρας και "Τυχαίες Εκτρώσεις" ) που όλα μαζί εντάσσονται στο γενικό τίτλο: "Μελλοντικές ευτυχίες"


Σε μια μελλοντική εποχή αποφασίζεται να αναστηθεί ο Τσάρλι Τσάπλιν ως απόδειξη της θαυμαστής επιστήμης και της τεχνητής νοημοσύνης που νικά τον θάνατο αλλά και για οικονομικούς (ίσως) λόγους. Αυτό το παγκόσμιο είδωλο είναι ο πρώτος άνθρωπος που η τεχνολογία τον φέρνει στη ζωή. …Δύο παράξενες γυναίκες προσπαθούν να τον πείσουν να μην αποδεχτεί την ανάστασή του. Μόνο έτσι θα σωθεί ο κόσμος.Πια δεν υπάρχει χρόνος ούτε για τη ζωή, ούτε για τον θάνατο και ο Τσάπλιν δεν πρέπει ν’ ανοίξει την κερκόπορτα…Ένα μεταφυσικό δράμα για το μέλλον του ανθρώπινου πολιτισμού με ρυθμό – αγωνία – σασπένς.

Σκηνικά, κοστούμια, φώτα σε μια ονειρική κατάσταση. Σε μια μουσική και σκηνοθετική φόρμα που να θυμίζει στοιχεία από τις ταινίες του Τσάπλιν, χωρίς αυτό βέβαια να περιορίζει την οποιαδήποτε επέκταση.

Πρόσωπα:

Γυναίκα Α: (Γύρω στα 40 ετών. Νευρωτική, μυστηριώδης, ενίοτε επιθετική)

Γυναίκα Β: (Περίπου στην ίδια ηλικία. Ρεαλιστική, πειστική, προσπαθεί να δια τηρεί τις ισοροπίες)

Τσάπλιν: (Σε μεγάλη ηλικία, γύρω στα 60-70 ετών)

Φωνή γυναικεία: (Ψυχρή και απειλητική, που κρατάει τον ρυθμό της αγωνίας)

Ολόκληρο το έργο



*Το έργο μπορούν να κατεβάσουν μόνο εγγεγραμμένα μέλη.


 

 

Όλα τα θεατρικά έργα


theatro

 

3

Η εξέλιξη της τέχνης

Η συγγραφή, η υποκριτική και η σκηνοθεσία κάτω από το πρίσμα της βιωματικής εμπειρίας, συντελούν σε αυτό το σκοπό.

1

Η μεταφυσική του θεάτρου

Το μυστήριο του θανάτου και της ζωής. Αυτό το μυστήριο γινόταν ως ένα βαθμό φανερό μέσα από ιεροτελεστικά δρώμενα, όπου ήταν και οι πρώτοι στενοί συγγενείς του θεάτρου.
2

Εμψύχωση βιωματικών ομάδων

Εμψυχωτής είναι κάποιος που εμψυχώνει οποιονδήποτε άνθρωπο ή ομάδα για να δράσει με περισσότερη επιτυχία σε κάτι, που δίνει θάρρος, ελπίδα και συμπόνια που παρακινεί και κατανοεί.
4

Άρθρα που έχουν δημοσιευθεί

Ετυμολογικά η λέξη ποίηση (όπως γνωρίζεται) προέρχεται από το ρήμα «ποιέω-ποιώ». Το «ποιώ» είναι η διπλή αδελφή όψη του ρήματος «πρήσσω- πράσσω- πράττω»..

Επικοινωνία

 

6945768633
vasflo100@yahoo.gr