theatro h

Αγροτικές και Λογο-Φυσικές τέχνες

Μου αρέσει συχνά να χάνομαι στα χωράφια μου και στα βουνά του χωριού μου.

Ασχολούμαι με αγροτικές εργασίες, με μπολιάσματα δέντρων, με ελαιοκαλλιέργειες και ελαιομαζώματα, με κάθε λογής σκαψίματα στο χώμα, στην ψυχή και στις αναμνήσεις. Να μαζεύω αγριόχορτα τους χειμώνες, οβριές και σπαράγγια την Άνοιξη, ρίγανη τα καλοκαίρια, όνειρα και ελπίδες όλο το χρόνο.
Εκεί στη δική μου αφηγηματική και βιωματική ιστορία, στην μεγάλη Λογο-Τεχνία της Φύσης, στην θεατρική διάσταση των εποχών, στην ποιητική εξερεύνηση των προγονικών αισθήσεων.
Στην συγκίνηση που μου δίνει η μάνα-Γη, να προλάβω να γευτώ όσα χαμόγελα μπορώ της κρυμμένης φυσικής ομορφιάς, πριν ο Χρόνος – Κρόνος με καταβροχθίσει στην αιώνια ανυπαρξία του.
Έτσι νιώθω ότι αναπνέω περισσότερο Ζωή.
Εκεί στον Παράδεισο των Παιδικών μου Χρόνων.

Μοσχοβολιά ποίησης

Έφυγα από το στόμα της πόλης, από τις έγνοιες των αστών και πήγα στα αιώνια χωράφια μου.
Μάζεψα αγριόχορτα, τζοχούς, καυκαλήθρες μυρωδάτες και λαψάνες, που σε πολλές έλειπε το λ.
Συνάντησα και τον Γιώργη με τα πέντε πρόβατα, (το ένα κουτσό όπως και τα όνειρα) και με τη σοφή του άγνοια.
Γελάσαμε για το τίποτα, βρίσαμε και τους πολιτικούς και τους δήθεν που τα κονομήσανε.
Μετά μάζεψα και κάτι αγκαθάκια που τσιμπάνε βαθιά σαν τους έρωτες.
Ανέβηκα στο χωριό στο σπίτι μου που αγάπησα παιδί, τα καθάρισα και τα έπλυνα, παρέα με βαρυτικές αναμνήσεις, παρέα με πρόσωπα γνώριμα και αγαπημένα, που ήρθαν από άλλους κόσμους.
Τα έβρασα μαζί με τις αποτυχίες στο τσουκάλι της ζωής, τα έβαλα στο βαθύ πιάτο του κόσμου, και τα έλουσα με το λάδι μου, που μέσα του κολυμπάνε οι ψυχές των προγόνων.
Το απόγευμα της συνείδησης έφτιαξα καφέ με πολλές φουσκάλες, όπως οι ελπίδες που εξανεμίστηκαν και χάζεψα την ξαφνική βροχή που έπεφτε στα δέντρα και στα χρόνια μου.
Έκλαψα και γω σαν τη βροχή, όχι σήμερα από λύπη, αλλά από χαρά ότι υπάρχω με όλα τούτα που έχω, με όλα τούτα που γνώρισα και που ψευδώς ορίζω.
Ευτυχώς δεν έγραψα ούτε ένα στίχο.
Ήταν όμως μια μέρα μεταφυσική που μοσχοβόλαγε από ποίηση.

Καλαμάτα – Παλαιόκαστρο
( Ξηροκάσι)

theatro

 

3

Η εξέλιξη της τέχνης

Η συγγραφή, η υποκριτική και η σκηνοθεσία κάτω από το πρίσμα της βιωματικής εμπειρίας, συντελούν σε αυτό το σκοπό.

1

Η μεταφυσική του θεάτρου

Το μυστήριο του θανάτου και της ζωής. Αυτό το μυστήριο γινόταν ως ένα βαθμό φανερό μέσα από ιεροτελεστικά δρώμενα, όπου ήταν και οι πρώτοι στενοί συγγενείς του θεάτρου.
2

Εμψύχωση βιωματικών ομάδων

Εμψυχωτής είναι κάποιος που εμψυχώνει οποιονδήποτε άνθρωπο ή ομάδα για να δράσει με περισσότερη επιτυχία σε κάτι, που δίνει θάρρος, ελπίδα και συμπόνια που παρακινεί και κατανοεί.
4

Άρθρα που έχουν δημοσιευθεί

Ετυμολογικά η λέξη ποίηση (όπως γνωρίζεται) προέρχεται από το ρήμα «ποιέω-ποιώ». Το «ποιώ» είναι η διπλή αδελφή όψη του ρήματος «πρήσσω- πράσσω- πράττω»..

Επικοινωνία

 

6945768633
vasflo100@yahoo.gr