theatro h

Ποιήματα 10 σύγχρονων Μεσσήνιων ποιητών

…Η σύγχρονη ποίηση στη Μεσσηνία; Ναι… θα είχε ένα ενδιαφέρον…
Ελπίζουμε, με αυτή την πολυσυλλεκτική ποιητική έκδοση, να σας ταξιδέψουμε στον ποιητικό μύθο και στα μονοπάτια του λόγου, της ψυχαγωγίας και μιας πιο πνευματικής καθημερινότητας.

Περισσότερα

Στιχουργήματα εν πλω

5 στιχουργοί 100 τραγούδια

Η παρούσα έκδοση αποτελεί μια προσπάθεια συλλογικότητας και συνεργασίας στην ποιητική δημιουργία. Τα ποιήματα αυτά είτε γράφτηκαν για να γίνουν τραγούδια, είτε απλά αποτυπώθηκαν με αυτό τον τρόπο ποιητικής έκφρασης, με στίχο και ρίμα.

Περισσότερα

Αρχέγονος Κήπος

Όλοι μοιραζόμαστε αυτή την (κοσμική) εμπειρία που ονομάζεται Ζωή. Ο καθένας μας την ανακαλύπτει με τον δικό του προσωπικό τρόπο. Τα ποιήματα που υπάρχουν εδώ φαίνονται Αυτοαναφορικά σε πρώτο πρόσωπο. Όμως, το πρώτο πρόσωπο τί πρόσωπο είναι στην ποίηση;

Περισσότερα

Αυτοσχέδιος μηχανισμός ευτυχίας

Το μυθιστόρημα διαπραγματεύεται το θέμα της Ευτυχίας. Ο ήρωας, που πρόσφατα έχει χωρίσει έπειτα από μια μακροχρόνια σχέση, γνωρίζει σ' ένα καφέ έναν παράξενο και σαγηνευτικό τύπο, που όλοι τον ξέρουν με το όνομα Αυτός. Ο Αυτός τον παρασύρει σιγά- σιγά σ' έναν περίεργο κόσμο (που τον ονομάζει κόσμο των πραγματικοτήτων), και βιώνει καταστάσεις που υπερβαίνουν την κοινή λογική.

 

Περισσότερα

Όταν ακούς ποίηση να βγαίνεις

Δεν είναι το κεφάλαιο ποίηση δηλωτική ερμηνεία. Τον προορισμό του επιθυμούμε να κοινωνήσουμε, για να προσεγγίσει ο αναγνώστης με τους δικούς του όρους - τη ζωή που αναπαραστήσαμε λεκτικά, εκθέτοντας την ψυχή μας στους πέντε ανέμους, εμείς, οι δώδεκα ποιητές, οι οποίοι συνιστούμε το "όταν σου λέω ποίηση να βγαίνεις"*, σε ευαισθητοποιημένους αποδέκτες.

 

Περισσότερα

Από τον Οδυσσέα στον Τσάπλιν

...Ι love Τροία φωνάζει ο Οδυσσέας σε έναν Τρωικό πόλεμο, που διαρκεί για πάντα στην ψυχή του, ένας πεθαμένος που ανασταίνεται και ένας ζωντανός που αποφασίζει να μην πεθάνει ποτέ, στο ξενοδοχείο της ύπαρξης με το όνομα ELVIS, σε ένα άλλο παράλληλο επίπεδο συνείδησης, που σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις μια άλλη ζωή

Περισσότερα

Πώς ξεπέρασα το φόβο του θανάτου

 (τι θα συμβεί αν δεν πεθάνουμε ποτέ).

Αυτό το βιβλίο είναι μια προσπάθεια απελευθέρωσης από τον φόβο του θανάτου, ίσως εξοικείωσης, όσο γίνεται βέβαια. Σέβεται τον θάνατο ως μια εξελικτική διαδικασία της ζωής, αλλά τον αντιμετωπίζει με χιούμορ, άλλοτε δεικτικό, άλλοτε λαϊκό και χειμαρρώδες και άλλοτε πιο εσωτερικό, πιο φιλοσοφικό χιούμορ που σε κάνει να σκεφτείς.

Περισσότερα

Ονειροπόλα του κουταλιού

Έρχεται πάντα μια στιγμή, που το ανθρώπινο μυαλό νοσεί και τότε ψάχνει στο σκοτάδι, να 'βρει τάχα το ψεγάδι.

Περισσότερα

Οι μνήμες των κενταύρων

Η ζωή είναι το θαύμα της αλλαγής και της συνέχειας, το ίδιο και ο θάνατος. Και εμείς ταξιδιώτες της ζωής και του θανάτου, ταξιδιώτες μέσα στην μεγάλη Μνήμη της Αρχικής Αιτίας... Γιατί είμαστε όντα με ζωική και θεϊκή φύση. Είμαστε κένταυροι... οι κένταυροι του εαυτού μας... και η μνήμη μας είναι αιώνια... όπως και η ύπαρξη μας...

 

Περισσότερα

Το ξωτικό της γραφής

Κάθε αληθινός καλλιτέχνης είναι ένας πραγματικός ποιητής. Είναι ένας ταπεινός μεταφορέας φωτός. Ένας επικός θηρευτής της γνώσης, ένας ιερός μυθοπλάστης, ένας μικρός μάγος, ένας ανθρώπινος άνθρωπος. Είναι ένας από τους "αρχαίους παλαιούς" που ταξιδεύουν στο παρόν, χωρίς να αιχμαλωτίζονται από αυτό.

Περισσότερα

Ο Άνθρωπος που έρχεται από μέσα

Στην αυθεντική τέχνη της ζωής, τα παπούτσια χωρίζουν τους ανθρώπους, ενώ η γύμνια των ποδιών τους ενώνει.

Περισσότερα

Ο καλός ποιητής

Στο βιβλίο αυτό θέλησα να δώσω έναν ορισμό με πιο ποιητικό, πιο φιλοσοφικό και ταυτόχρονα με πιο πρακτικό τρόπο. Να ορίσω τον ποιητή ξεκινώντας από την ψυχή του και όχι από το δέρμα του. Η πρόθεσή μου είναι να διεισδύσω όσο πιο καλά γίνεται στο «ενδογενές εσωτερικό πρόπλασμα» του ποιητή, στην αιτία των φαινομένων του, στην ψυχική του Αλήθεια.

 
Περισσότερα

Μετενσαρκώσεις Ερώτων

«Ο απόλυτος έρωτας του Θεού, καθρεφτίζεται στο δημιουργηθέντα κόσμο του, ανάμεσα σε εκατομμύρια όντα. Από μια απλή έλξη των αμοιβάδων, έως τον έρωτα των ανθρώπων και τον έρωτα των πνευματικών όντων. Οι εκφάνσεις αυτές του θεϊκού έρωτα μετεξελίσσονται σε ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΕΙΣ ΕΡΩΤΩΝ σε διάφορες μορφές, σε διάφορες διαστάσεις και κόσμους. 

 

Περισσότερα

Ο Φωτεινός Χρόνος που προϋπήρχε

Φωτεινός χρόνος είναι η στιγμή της δημιουργίας του αγαθού. Είναι η στιγμή που υποστηρίξαμε το δίκαιο, το ηθικό, το καλό, που υποστηρίξαμε την αλήθεια. Η στιγμή της θετικής σκέψεης και πράξης. Η στιγμή που κάτι όμορφο σκίρτησε μέσα μας. Η στιγμή που νιώθουμε χρήσιμοι, αρμονικοί, γαλήνιοι. Η στιγμή της υπηρεσίας.

Περισσότερα
theatro

 

3

Η εξέλιξη της τέχνης

Η συγγραφή, η υποκριτική και η σκηνοθεσία κάτω από το πρίσμα της βιωματικής εμπειρίας, συντελούν σε αυτό το σκοπό.

1

Η μεταφυσική του θεάτρου

Το μυστήριο του θανάτου και της ζωής. Αυτό το μυστήριο γινόταν ως ένα βαθμό φανερό μέσα από ιεροτελεστικά δρώμενα, όπου ήταν και οι πρώτοι στενοί συγγενείς του θεάτρου.
2

Εμψύχωση βιωματικών ομάδων

Εμψυχωτής είναι κάποιος που εμψυχώνει οποιονδήποτε άνθρωπο ή ομάδα για να δράσει με περισσότερη επιτυχία σε κάτι, που δίνει θάρρος, ελπίδα και συμπόνια που παρακινεί και κατανοεί.
4

Άρθρα που έχουν δημοσιευθεί

Ετυμολογικά η λέξη ποίηση (όπως γνωρίζεται) προέρχεται από το ρήμα «ποιέω-ποιώ». Το «ποιώ» είναι η διπλή αδελφή όψη του ρήματος «πρήσσω- πράσσω- πράττω»..

6945768633
vasflo100@yahoo.gr

Επικοινωνία