
Διαβάστε περισσότερα: Για τους παλιούς έρωτες που ξαφνικά επιστρέφουν
Είναι καλό να σιωπάς όταν πρόκειται να ακούσεις και να μάθεις αλλά ποτέ μια παρατεταμένη σιωπή δεν βοήθησε κανέναν. Κάποτε πρέπει να μιλήσεις.
Στην καταναλωτική εποχή των αλλεπάλληλων κρίσεων, απογοητεύσεων και αλλοτριώσεων, οι παρεμβάσεις των στοχαστών στο δημόσιο βίο όλο και λιγοστεύουν. Ο ανίερος γάμος της πλειοψηφίας των Μ.Μ.Ε. με την κυβερνώσα εξουσία θέλει να παρουσιάζει κάθε κριτική σκέψη ως γραφική παράξενη και παράταιρη.
Διαβάστε περισσότερα: Το γαμοπίλαφο της δόξας (γιατί σιωπούν οι στοχαστές)
(Σύντομη ομιλία με αφορμή το συλλογικό έργο δέκα σύγχρονων Μεσσήνιων ποιητών) 31/10/2022.
Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, συνοδοιπόροι της γραφής και της λογοτεχνίας, συγγραφείς και αναγνώστες. Όλοι και όλες που βοηθήσαμε για να ολοκληρωθεί αυτό το βιβλίο και να γίνει η σημερινή παρουσίασή του. Σας ευχαριστούμε θερμά.
Να ευχαριστήσουμε επίσης τις αγαπητές φίλες Παναγιώτα Ψυχογιοπούλου, Μαρία Τομαρά, και Αντωνία Παυλάκου για τη σημαντική τους προσφορά στη σημερινή εκδήλωση.
Διαβάστε περισσότερα: Η αποδοχή και η κουλτούρα της συνεργασίας
Διαβάστε περισσότερα: Γιατί δεν θα έρθω στο πάρτι σου μ@λ..@κ@
Διαβάστε περισσότερα: ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΟΥΣΑΜΕ ΠΑΙΔΙΑ...φωνάζει.. Βοήθεια!!!
Διαβάστε περισσότερα: Ομιλία για τον ποιητή - κριτικό Κωνσταντίνο Μπούρα 12/2/2019
Διαβάστε περισσότερα: Η αξία των λογοτεχνικών διαγωνισμών και βραβείων
Διαβάστε περισσότερα: Ιστορικά στοιχεία και αλήθειες για το "Μακεδονικό"
Με αφορμή το ιστορικό βιβλίο του Παναγιώτη Φλώρου (Καλατζάκου)
Είναι σημαντικό να γράφει κανείς ένα ιστορικό βιβλίο. Είναι πολύ σημαντικό… Ίσως μία από τις μεγάλες προσφορές που μπορεί να κάνει κάποιος στους συνανθρώπους του. Γιατί το βιβλίο του Παναγιώτη Φλώρου έχει σχέση με την μνήμη. Η σημασία του να θυμόμαστε…ποιοι είμαστε, ποιες είναι οι ρίζες μας, τι έκαναν οι πρόγονοί μας, ποιο ήταν το παρελθόν μας. Γιατί, αν γνωρίζουμε το παρελθόν με όλα τα καλά και τα κακά, έχουμε περισσότερες πιθανότητες να χτίσουμε ένα καλύτερο μέλλον, και όπως λέει και το ρητό: «Λαός δίχως μνήμη, λαός δίχως μέλλον».
Διαβάστε περισσότερα: «Ερασιτέχνες», «επαγγελματίες» και «εμπειρικοί» ηθοποιοί
Διαβάστε περισσότερα: Διαταραγμένες προσωπικότητες και πολιτική εξουσία
Διαβάστε περισσότερα: Λογοτεχνική κριτική στην ποίηση του δημοσιογράφου Θανάση Παντέ
Ο μύθος του Πλάτωνα λέει να φανταστούμε κάποιους ανθρώπους που είναι ισόβια φυλακισμένοι και αλυσοδεμένοι σε μια σπηλιά. Δεν μπορούν να δουν προς την έξοδο παρά μόνο βλέπουν προς τα τοιχώματα της σπηλιάς. Πίσω τους καίει μια φωτιά. Ανάμεσα στους φυλακισμένους και στην φωτιά υπάρχει ένας διάδρομος που περνάνε άλλοι άνθρωποι και πράγματα. Οι μορφές τους κάνουν ένα παιχνίδι σκιών στον τοίχο και φαίνονται αλλόκοτες. Ο κόσμος που βλέπουν οι φυλακισμένοι είναι οι σκιές και πιστεύουν πως μόνο αυτός είναι ο αληθινός. Αν βγει έξω από την σπηλιά κάποιος από αυτούς θα δει έναν κόσμο που δεν είχε φανταστεί ποτέ του. Αν επιστρέψει στη σπηλιά για να διηγηθεί στους φίλους του τι είδε αυτοί δεν θα τον αναγνωρίσουν γιατί θα τον βλέπουν σαν αλλόκοτη σκιά, ούτε θα τον πιστέψουν. Γι’ αυτούς δεν υπάρχει άλλος κόσμος από τον κόσμο των σκιών.
ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.
Διαβάστε περισσότερα: Το σπήλαιο της δυτικής Δημοκρατίας και οι Κύκλωπες του φασισμού
Σελίδα 1 από 2
6945768633
vasflo100@yahoo.gr