theatro h

Πατριαρχία με φούξια (Κωμωδία)


Οι τρεις μεγάλοι θεοί, γεννήτορες του αρχαίου ελληνικού κόσμου. Ο Ουρανός, ο Κρόνος και ο Δίας, διωγμένοι αιώνες τώρα από τους θρόνους τους και σακατεμένοι από τις δικές τους αιώνιες άλυτες διαφορές, ζουν απομονωμένοι σ’ ένα μεγάλο αγρόκτημα, που μέσα του υπάρχει ένα εργοστάσιο οινοποιίας. Σχεδόν γέροι (αφού έχουν χάσει την πίστη των ανθρώπων) βρίζουν τους νέους θεούς και τους σημερινούς θνητούς. Καθένας με τα δικά του απωθημένα και τις προσωπικές του ιδιορρυθμίες, αναπολούν τον κόσμο που έχασαν. 



Ο Διόνυσος που τους φροντίζει προσπαθεί να τους πείσει να πουλήσουν το μεγάλο κτήμα και το εργοστάσιο, γιατί στον σύγχρονο πια κόσμο τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για τους θεούς και τους ανθρώπους. Οι αγοραπωλησίες, οι μετοχές, οι επενδύσεις, οι εξαγωγές κεφαλαίων και το παγκόσμιο σύστημα οικονομίας λειτουργούν πια διαφορετικά και υπάρχει κίνδυνος να χάσουν και την τελευταία τους περιουσία. 

Οι θεοί αρνούνται να προσαρμοστούν στα σύγχρονα δεδομένα και ήθη. Ο Διόνυσος επιστρατεύει για αυτό τον σκοπό μια φίλη του Μαινάδα και τον Γανυμήδη, εραστή του Δία. Η επιχειρηματολογία για την προσαρμογή στον σύγχρονο κόσμο, αλλά και η εμμονή των θεών να παραμείνουν στον παλιό, καθώς οι δολοπλοκίες και τα ψέματα μεταξύ τους, δημιουργούν ένα σκηνικό μιας ενδιαφέρουσας σύγκρουσης μέσα από την οποία αποκαλύπτονται μεγάλες αλήθειες για την κρυφή ζωή των θεών και των ανθρώπων. 

Η εμφάνιση της Γαίας ως καταλύτης για την εξέλιξη του έργου σηματοδοτεί και τον πόλεμο ανάμεσα στο αρσενικό και στο θηλυκό. Η Πατριαρχία και η Μητριαρχία συγκρούονται (άλλη μια φορά) σε μια μάχη που δεν έχει νικητή.

Μια τρελή σάτιρα, που αντλεί το θέμα της από την αρχαία Ελληνική Μυθολογία.

Πρόσωπα: 5 άντρες / 2 γυναίκες




theatro

 

3

Η εξέλιξη της τέχνης

Η συγγραφή, η υποκριτική και η σκηνοθεσία κάτω από το πρίσμα της βιωματικής εμπειρίας, συντελούν σε αυτό το σκοπό.

1

Η μεταφυσική του θεάτρου

Το μυστήριο του θανάτου και της ζωής. Αυτό το μυστήριο γινόταν ως ένα βαθμό φανερό μέσα από ιεροτελεστικά δρώμενα, όπου ήταν και οι πρώτοι στενοί συγγενείς του θεάτρου.
2

Εμψύχωση βιωματικών ομάδων

Εμψυχωτής είναι κάποιος που εμψυχώνει οποιονδήποτε άνθρωπο ή ομάδα για να δράσει με περισσότερη επιτυχία σε κάτι, που δίνει θάρρος, ελπίδα και συμπόνια που παρακινεί και κατανοεί.
4

Άρθρα που έχουν δημοσιευθεί

Ετυμολογικά η λέξη ποίηση (όπως γνωρίζεται) προέρχεται από το ρήμα «ποιέω-ποιώ». Το «ποιώ» είναι η διπλή αδελφή όψη του ρήματος «πρήσσω- πράσσω- πράττω»..

Επικοινωνία

 

6945768633
vasflo100@yahoo.gr