theatro h

...Ι love Τροία φωνάζει ο Οδυσσέας σε έναν Τρωικό πόλεμο, που διαρκεί για πάντα στην ψυχή του, ένας πεθαμένος που ανασταίνεται και ένας ζωντανός που αποφασίζει να μην πεθάνει ποτέ, στο ξενοδοχείο της ύπαρξης με το όνομα ELVIS, σε ένα άλλο παράλληλο επίπεδο συνείδησης, που σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις μια άλλη ζωή

τη ζωή που ονειρεύεται ένας συγγραφέας με τη θηλιά περασμένη στο λαιμό του. Όλα αυτά συμβαίνουν πριν ο Θεός κατεβεί για διακοπές στη Γη, ακούγοντας τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων για τις μελλοντικές τους ευτυχίες, με έναν Τσάρλυ Τσάπλιν που πρέπει να αποφασίσει αν είναι ηθικό να ξανάρθει στον κόσμο... Αυτό το βιβλίο θα μπορούσε να είναι και ένα πολυεπίπεδο φανταστικό μυθιστόρημα. Αποτελείται όμως από έντεκα σύγχρονα θεατρικά έργα. Ελπίζω οι σκηνοθέτες, οι ηθοποιοί και οι αναγνώστες που αγαπούν τα θεατρικά κείμενα και το θέατρο να βρουν μέσα σε αυτά τα έργα εκείνο το απαραίτητο και ουσιαστικό ενδιαφέρον του κόσμου τους και του κόσμου.

Οφείλω να ευχαριστήσω τις εκδόσεις "ΟΤΑΝ" και ιδιαίτερα το εκδότη και φίλο Πλαστάρα Γρηγόρη για την γόνιμη συνεργασία μας.
Επίσης όλους αυτούς που πορεύτηκα μαζί τους τόσα χρόνια, που ήταν η θεατρική μου οικογένεια και που κατά έναν τρόπο είναι και "συν-δημιουργοί" των έργων, αφού κείμενά μου κατά καιρούς ανεβάσαμε και δοκιμάσαμε στο θεατρικό σανίδι, ώσπου να πάρουν την τελική τους μορφή: Τους συναδέλφους μου ηθοποιούς από την θεατρική ομάδα "Χ-αίρεση", καθώς και τα μέλη των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων "Μεγαλόπολης", "Ζαχάρως" και της θεατρικής ομάδας "Ωκύτοπον" στην Καλαμάτα.

Το βιβλίο μπορείτε να το βρείτε στα βιβλιοπωλεία ΙΑΝΟΣ, ΠΟΛΙΤΕΙΑ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙΑ και σε όλα τα βιβλιοπωλεία, καθώς επίσης και διαδικτυακά στο https://www.ianos.gr/apo-ton-odissea-ston-tsaplin-0516902.

Όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες θα παρουσιαστεί στην Αθήνα, Καλαμάτα και σε άλλες πόλεις.

Τα θεατρικά που περιλαμβάνει

 1. Πηνελόπης Οδύσσεια - I Love Τροία
 2. Λαστιχένιος κόσμος
 3. Ξενοδοχείο ο Elvis
 4. Δεν θέλω να πεθάνω (Homo Death)
 5. Επίπεδο Συνείδησης
 6. Η θηλιά ή Τα φιλιά γεννήσανε τον κόσμο
 7. Ο Θεός κατέβηκε για διακοπές στη γη

Μελλοντικές ευτυχίες (Μονόπρακτα)

 1. Η τελευταία συνέντευξη
 2. Τυχαίες εκτρώσεις
 3. Η κόρη της Πανδώρας
 4. Δεν υπάρχει χρόνος κύριε Τσάπλιν

Επιμέλεια ΚΑΡΑΒΟΤΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Εκδόσεις Όταν
ISBN 978-618-5563-07-3
Αριθμός σελίδων 450
Δέσιμο Μαλακό Εξώφυλλο
Γλώσσα γραφής Ελληνικά
Χρονολογία έκδοσης 2021
Τόπος Έκδοσης Αθήνα

 

 

theatro

 

3

Η εξέλιξη της τέχνης

Η συγγραφή, η υποκριτική και η σκηνοθεσία κάτω από το πρίσμα της βιωματικής εμπειρίας, συντελούν σε αυτό το σκοπό.

1

Η μεταφυσική του θεάτρου

Το μυστήριο του θανάτου και της ζωής. Αυτό το μυστήριο γινόταν ως ένα βαθμό φανερό μέσα από ιεροτελεστικά δρώμενα, όπου ήταν και οι πρώτοι στενοί συγγενείς του θεάτρου.
2

Εμψύχωση βιωματικών ομάδων

Εμψυχωτής είναι κάποιος που εμψυχώνει οποιονδήποτε άνθρωπο ή ομάδα για να δράσει με περισσότερη επιτυχία σε κάτι, που δίνει θάρρος, ελπίδα και συμπόνια που παρακινεί και κατανοεί.
4

Άρθρα που έχουν δημοσιευθεί

Ετυμολογικά η λέξη ποίηση (όπως γνωρίζεται) προέρχεται από το ρήμα «ποιέω-ποιώ». Το «ποιώ» είναι η διπλή αδελφή όψη του ρήματος «πρήσσω- πράσσω- πράττω»..

6945768633
vasflo100@yahoo.gr

Επικοινωνία