theatro h

Τι γύρευε ο βόας στον παράδεισο

Πρόσωπα: Άντρας (40-80 ετών) (Έρποντας στο πάτωμα της σκηνής)

(Ο άντρας προσπαθεί να φτιάξει ένα τσιγαριλίκι. Το στρίβει περίτεχνα... Το ρουφάει με μαεστρία)

Άντρας: Το Ελληνικό ερώτημα είναι: «Τί γύρευε ο όφις στον Παράδεισο; Ποιος του άνοιξε την πόρτα;» Κάποιος ζαβός του επέτρεψε να μπει για να ξεγελάσει τους αθώους πρωτόπλαστους, να βρει ο άθεος θεός την κοσμική δικαιολογία και να τους κάνει έξωση από τον κήπο. Μία και μοναδική ζαβολιά έκαναν τα πρωτόπλαστα παιδάκια που έφαγαν από το δέντρο της γνώσης και τιμωρήθηκαν αιώνια από ένα μπαμπούλα και δύστροπο νοικάρη. Ωραία παραμύθια... Παραμύθα ρούφαγε και αυτός που έφτιαξε τον μύθο. Δυνατό πράγμα έπινε ο μπαγάσας. (Το ανάβει και το απολαμβάνει)


theatro

 

3

Η εξέλιξη της τέχνης

Η συγγραφή, η υποκριτική και η σκηνοθεσία κάτω από το πρίσμα της βιωματικής εμπειρίας, συντελούν σε αυτό το σκοπό.

1

Η μεταφυσική του θεάτρου

Το μυστήριο του θανάτου και της ζωής. Αυτό το μυστήριο γινόταν ως ένα βαθμό φανερό μέσα από ιεροτελεστικά δρώμενα, όπου ήταν και οι πρώτοι στενοί συγγενείς του θεάτρου.
2

Εμψύχωση βιωματικών ομάδων

Εμψυχωτής είναι κάποιος που εμψυχώνει οποιονδήποτε άνθρωπο ή ομάδα για να δράσει με περισσότερη επιτυχία σε κάτι, που δίνει θάρρος, ελπίδα και συμπόνια που παρακινεί και κατανοεί.
4

Άρθρα που έχουν δημοσιευθεί

Ετυμολογικά η λέξη ποίηση (όπως γνωρίζεται) προέρχεται από το ρήμα «ποιέω-ποιώ». Το «ποιώ» είναι η διπλή αδελφή όψη του ρήματος «πρήσσω- πράσσω- πράττω»..

Επικοινωνία

 

6945768633
vasflo100@yahoo.gr