theatro h

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΚΑΙ Ο ΦΤΩΧΟΔΙΑΒΟΛΟΣ

«ΚΑΛΆ ΤΟΥ ΚΆΝΑΝΕ»….

Με αφορμή το θλιβερό γεγονός που έγινε σε χωριό της Μεσσηνίας, όπου ένας 64χρονος σκότωσε με καραμπίνα έναν 18χρόνο τσιγγάνο που μπήκε σπίτι του να τον κλέψει.

-Θλιβερό γεγονός ο θάνατος ενός νέου ανθρώπου.

-Θλιβερό γεγονός τα έκτροπα που σημειώθηκαν αργότερα, από ομάδες ρομά ( όπως διάβασα) στο δήμο Μεσσήνης.

-Θλιβερό γεγονός που η πολιτεία και οι κυβερνήσεις που πέρασαν, δεν μπόρεσαν ( ή δεν ήθελαν) να λύσουν ζητήματα σχετικά με τις συνθήκες διαβίωσης των ρομά, την προστασία των πολιτών και την εγκληματικότητα.

Δεν θα μπω σε κοινωνιολογικές αναλύσεις…δεν είναι η ώρα..δεν είμαι και ο ειδικός.

Όμως ακούγοντας από φωνές στην κοινωνία, έκπληκτος την φράση

«καλά του κάνανε του γύφτου»

έχω να πω τα εξής:

1. Η προστασία της ζωής και της περιουσίας είναι ιερό δικαίωμα ( όπως λένε κάποιοι ευαίσθητοι) και συμφωνώ, ΟΧΙ όμως με ανίερες πράξεις.

2. Δεν βλέπω όμως να έχουν την ίδια ευαισθησία που τόσα χρόνια ( ένα παγκόσμιο σύστημα και οι υποστηριχτές του) ληστεύουν και λεηλατούν τις ζωές μας, και τις ζωές των παιδιών μας, καταστρέφουν την χώρα και την Γη ολόκληρη προκαλώντας συνθήκες Παγκόσμιας φτώχιας και ολοκληρωτικού αφανισμού της ανθρώπινης φυλής. Δεν βλέπω εδώ να μιλάμε για ιερά δικαιώματα και να έχουμε ανάλογες ευαισθησίες.

3. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι στα ΜΕΓΑΛΑ ΚΑΙ ΟΥΣΙΩΔΗ ΕΊΜΑΣΤΕ ΤΥΦΛΟΙ, ΑΝΑΙΣΘΗΤΟΙ. Φοβισμένοι αρουραίοι, χωμένοι μέσα στις τρύπες του σκοταδιού μας.

4. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι άμα βρούμε έναν φτωχοδιάβολο, πάνω του βγάζουμε όλη την οργή και την αγανάκτηση, που χρόνια σούρνουμε μέσα μας, ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΓΕΝΝΑΙΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΕ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΟΦΙΑ, Ή ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ THN AΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΈΠΕΙ.

5. Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι είμαστε ψευτοσυναισθηματικά έρμαια, ΦΤΩΧΟΔΙΑΒΟΛΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ, έτοιμοι να πάρουμε ένα όπλο να σκοτώσουμε κάποιον που τόλμησε να κλέψει κάτι ( από την ήδη κλεμμένη περιουσία μας) παίρνοντας το νόμο στα χέρια μας και καταλύοντας κάθε έννοια δικαιοσύνης.

Έτσι μαζί με τον άνθρωπο σκοτώνουμε κάθε ανθρωπιστική έννοια ψυχής και συνείδησης, ΣΚΟΤΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ.
theatro

 

3

Η εξέλιξη της τέχνης

Η συγγραφή, η υποκριτική και η σκηνοθεσία κάτω από το πρίσμα της βιωματικής εμπειρίας, συντελούν σε αυτό το σκοπό.

1

Η μεταφυσική του θεάτρου

Το μυστήριο του θανάτου και της ζωής. Αυτό το μυστήριο γινόταν ως ένα βαθμό φανερό μέσα από ιεροτελεστικά δρώμενα, όπου ήταν και οι πρώτοι στενοί συγγενείς του θεάτρου.
2

Εμψύχωση βιωματικών ομάδων

Εμψυχωτής είναι κάποιος που εμψυχώνει οποιονδήποτε άνθρωπο ή ομάδα για να δράσει με περισσότερη επιτυχία σε κάτι, που δίνει θάρρος, ελπίδα και συμπόνια που παρακινεί και κατανοεί.
4

Άρθρα που έχουν δημοσιευθεί

Ετυμολογικά η λέξη ποίηση (όπως γνωρίζεται) προέρχεται από το ρήμα «ποιέω-ποιώ». Το «ποιώ» είναι η διπλή αδελφή όψη του ρήματος «πρήσσω- πράσσω- πράττω»..

6945768633
vasflo100@yahoo.gr

Επικοινωνία