theatro h

Λαστιχένιος Κόσμος (Σουρεαλιστική κωμωδία)

Το έργο αυτό μπορεί να θεωρηθεί και ως μια ρίζα του γνωστου μονόπρακτου έργου του Ζιώγα… «Λαστιχένιο φέρετρο». Το μυθολογικό του στοιχείο βέβαια ξεπερνά το έργο του Ζιώγα, αναπτύσσεται και εξελίσσεται σε διαφορετική δραματουργική φόρμα με νέα πρόσωπα, με νέες κοινωνικές, φιλοσοφικές και χιουμοριστικές προεκτάσεις. Με αυτό τον τρόπο ορίζεται ως ένα νέο έργο. Ένας ιδιόρρυθμος ποιητής που συνεχώς έκανε φάρσες στην ζωή του, στήνει μια φάρσα με το θάνατο του… καλεί τις ερωμένες του στο μεγάλο σαλόνι του σπιτιού του και μπροστά στο φέρετρο με το "νεκρό' σώμα του,  η ανιψιά του διαβάζει την διαθήκη του. Αφήνει σε όλες τους ένα σημαντικό ποσό κινητής και ακίνητης περιουσίας με την προϋπόθεση ότι έχει πεθάνει. Τι γίνεται όμως όταν σηκώνεται από το φέρετρο και είναι ζωντανός; Μια «σουρεαλιστική» μαύρη κωμωδία που σε πρώτο επίπεδο ριγεί υπερβολικά και αυτοσυντηρείται με το γέλωτα, ενώ σε δεύτερο επίπεδο η ζωή, η ευτυχία, ο θάνατος, ως φαινόμενα, αιτήματα και υπαρξιακά προβλήματα παλεύουν στη συνείδηση του κάθε ανθρώπου και σφιχταγκαλιάζονται πάνω στο λευκό χιόνι… του κωμικοτραγικού.

Πρόσωπα:

Πεθαμένος (Άντρας από 45-60 ετών. Σουρεάλ, ιδιόμορφος, κωμικοτραγικός, με μια ποιητική τρέλα)

Άννα (γύρω στα 40-45 ετών όμορφη, ψυχή, ωφελιμίστρια με θνητή λογική)

Βάσω (40-45 ετών χωρισμένη στην ίδια σχεδόν ψυχολογία)

Γιώτα (40-45 ετών χωρισμένη μ’ ένα παιδί στην ίδια σχεδόν ψυχολογία)

Δαλιδά (40-45 ετών όμορφη, ελκυστική, απελευθερωμένη σεξουαλικά, προκλητική αλλά στο τέλος ανθρώπινη και ηθική)

Ελένη (20-40 ετών. Ανηψιά πιστή στο θείο με αγάπη για αυτόν και με θαυμασμό για το έργο του)

Νεκροθάφτης (40-60 ετών. Κωμική φάτσα. Λαϊκός και επαγγελματίας)

Γριά (από 60-80 ετών, μπορεί να την ενσαρκώσει και άντρας. Βρωμόστομη, σκληρόψυχη και αστεία)

Φιλόσοφος (άντρας ή γυναίκα ή παιδί)

Σημείωση: Στο έργο δεν υπάρχουν σκηνές …θα πρότεινα ούτε διάλειμμα… Ένα γρήγορο απολαυστικό μονορούφι.. Η μουσική όμως απαραίτητη στη ροκ κατάσταση.

Ολόκληρο το έργο

*Το έργο μπορούν να το ανεβάσουν χωρίς κάποιο χρηματικό αντίτιμο ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες, μόνο σε συνεννόηση με τον συγγραφέα. Για αυτό μπορούν να το κατεβάσουν μόνο εγγεγραμμένα μέλη.

Όλα τα θεατρικά έργα

theatro

 

3

Η εξέλιξη της τέχνης

Η συγγραφή, η υποκριτική και η σκηνοθεσία κάτω από το πρίσμα της βιωματικής εμπειρίας, συντελούν σε αυτό το σκοπό.

1

Η μεταφυσική του θεάτρου

Το μυστήριο του θανάτου και της ζωής. Αυτό το μυστήριο γινόταν ως ένα βαθμό φανερό μέσα από ιεροτελεστικά δρώμενα, όπου ήταν και οι πρώτοι στενοί συγγενείς του θεάτρου.
2

Εμψύχωση βιωματικών ομάδων

Εμψυχωτής είναι κάποιος που εμψυχώνει οποιονδήποτε άνθρωπο ή ομάδα για να δράσει με περισσότερη επιτυχία σε κάτι, που δίνει θάρρος, ελπίδα και συμπόνια που παρακινεί και κατανοεί.
4

Άρθρα που έχουν δημοσιευθεί

Ετυμολογικά η λέξη ποίηση (όπως γνωρίζεται) προέρχεται από το ρήμα «ποιέω-ποιώ». Το «ποιώ» είναι η διπλή αδελφή όψη του ρήματος «πρήσσω- πράσσω- πράττω»..

6945768633
vasflo100@yahoo.gr

Επικοινωνία