theatro h

Τρία Δευτερόλεπτα (Μεταφυσική κωμωδία)

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Μεσσηνίαςκαι η Θεατρική ομάδαΩκύτοποπαρουσιάζουν το νέο έργο του Βασίλη Φλώρου"Τρία δευτερόλεπτα".

tria defteroleptaΤο έργο μπορεί να χαρακτηριστεί ως μία μαύρη κωμωδία ή και ως σατιρικό δράμα όπου τα μεταφυσικά και ρεαλιστικά στοιχεία εμπλέκονται σε ένα παζλ γεγονότων και ανατροπών.
Μια απόπειρα αυτοκτονίας είναι το έναυσμα για να ξεδιπλωθεί ο κόσμος του υπερφυσικού.
Ο χώρος αλλάζει, ο χρόνος σταματά 3" πριν ο άνθρωπος κάνει το απονενοημένο διάβημα.
Μέσα σε αυτό το πλαίσιο του παράξενου χωροχρόνου εξελίσσεται η ιστορία του κεντρικού ήρωα και ενός διανομέα φαγητού που αθέλητα ή θελημένα έλκουν το αγγελικό και υπερκόσμιο πεδίο.
Ερωτήματα για το νόημα και την αξία της ζωής, για την μεταθανάτια ύπαρξη, για την συλλογική σωτηρία του κόσμου, αποδίδουν το υπερβατικό πλαίσιο.
Το έργο παρόλο που έμμεσα παίρνει θέση και τοποθετείται σε θέματα πίστης και φιλοσοφίας έχει ως στόχο να κεντρίσει και να διευρύνει το προσωπικό πεδίο της κάθε ψυχής που διψάει για λύτρωση, για γνώση, για αρμονία και αιώνια συνειδητότητα.
Η αντίληψη της ελεύθερης βούλησης αποτελεί βασική παράμετρο στην εξέλιξη, ενώ το χιούμορ λειτουργεί ως καταλύτης στο παιχνίδι της σύγκρουσης του θνητού και του αιώνιου.
Συγγραφή - Σκηνοθεσία:Βασίλης Φλώρος
Σκηνογραφία:Αντώνης Δεμπεγιώτης
Χορογραφία:Χριστίνα Μανέτα
Κοστούμια:Λίτσα Πλαγιανού
Μουσική επιμέλεια:Ειρήνη Τσουκαλοχωρίτου
Φωτιστής:Ηλίας Λιανός


Ηχητικά-Φωτισμός:Χρήστος Κουτσαϊμάνης

Ηχογράφηση:Γιώργος Κλείδωνας

Φωτογράφηση:Αιμιλία Βουδικλάρη, Σταύρος Κυριακόπουλος

Έπιπλα:Αφοι Σαμπάτη

Παίζουν:
ο επαγγελματίας ηθοποιός:
Σωτήρης Ταχτσόγλου

και οι    εμπειρικοί  ηθοποιοί:
ΔημήτρηςΔημητρίουΕιρήνη Τσουκαλοχωρίτου,  Γιώργος  Μαυρέας,  Παρασκευή  Σαμπαζιώτη,  Πέτρος Στεφανέας. Επίσης συμμετέχει και ο ερασιτέχνης ηθοποιός Ηλίας Πετρομανιάτης.


Ολόκληρο το έργο


*Το έργο μπορούν να το ανεβάσουν χωρίς κάποιο χρηματικό αντίτιμο μικρές ερασιτεχνικές ομάδες, μόνο σε συνεννόηση με τον συγγραφέα. Για αυτό μπορούν να το κατεβάσουν μόνο εγγεγραμμένα μέλη.

Όλα τα θεατρικά έργα

theatro

 

3

Η εξέλιξη της τέχνης

Η συγγραφή, η υποκριτική και η σκηνοθεσία κάτω από το πρίσμα της βιωματικής εμπειρίας, συντελούν σε αυτό το σκοπό.

1

Η μεταφυσική του θεάτρου

Το μυστήριο του θανάτου και της ζωής. Αυτό το μυστήριο γινόταν ως ένα βαθμό φανερό μέσα από ιεροτελεστικά δρώμενα, όπου ήταν και οι πρώτοι στενοί συγγενείς του θεάτρου.
2

Εμψύχωση βιωματικών ομάδων

Εμψυχωτής είναι κάποιος που εμψυχώνει οποιονδήποτε άνθρωπο ή ομάδα για να δράσει με περισσότερη επιτυχία σε κάτι, που δίνει θάρρος, ελπίδα και συμπόνια που παρακινεί και κατανοεί.
4

Άρθρα που έχουν δημοσιευθεί

Ετυμολογικά η λέξη ποίηση (όπως γνωρίζεται) προέρχεται από το ρήμα «ποιέω-ποιώ». Το «ποιώ» είναι η διπλή αδελφή όψη του ρήματος «πρήσσω- πράσσω- πράττω»..

6945768633
vasflo100@yahoo.gr

Επικοινωνία