theatro h

ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ...οι ευθύνες της πολιτείας εδώ και πολλά χρόνια.

Άρθρο του Παναγιώτη Φλώρου (Καλατζάκος)

Με αφορμή την αναφορά του Βασίλη Φλώρου σχετικά με την τοξικότητα του ζιζανιοκτόνου Ραουνταπ και τις συνέπειες στην υγεία των αγροτών αλλά και των καταναλωτών θα ήθελα να παρατηρήσω τα παρακάτω.

-Σε ποιό βαθμό οι πολυεθνικές φυτοφαρμάκων επηρεάζουν τα πράγματα διεθνώς είναι γνωστό , προκειμένου να προωθήσουν τα προΪόντα τους.

Το συγκεκριμένο ζιζανιοκτόνο έχει άδεια διάθεσης στην Ελλάδα από το υπουργείο Γεωργίας.

Από ο,τι διαβάζω το Λουξεμβούργο καταργεί την γλυφοσάτη με χρονικό ορίζοντα την 31/12/2020. Οσοι δε αγρότες σταματήσουν τελείως τα ζιζανιοκτόνα θα αποζημιώνονται με 500-550 ευρώ /εκτάριο.

-Υπάρχουν πολλές μελέτες από διάφορα Πανεπιστημιακά ιδρύματα και όχι μόνον, που έχουν καταλήξει σε ασφαλή συμπεράσματα για τις επιπτώσεις των φυτοφαρμάκων , και την σχέση του καρκίνου και των άλλων ασθενειών με την χρήση τους.

-Με δεδομένα λοιπόν τα παραπάνω και με την προσδοκία να βρεθούν άλλες λύσεις καταπολέμησης των ζιζανίων και των ασθενειών της αγροτικής παραγωγής , να δούμε εάν εμείς ως παραγωγοί, ως πολιτεία , ως τοπική αυτοδιοίκηση , ως πανεπιστήμια έχουμε κάνει καλά την δουλειά μας , διότι αν πρόκειται να πεθάνει ένα ποσοστό αγροτών , όπως φαίνεται στα παραγωγικά χωριά της Μεσσηνίας , τότε να σταματήσουμε να παράγουμε.

-Για την άδεια εμπορίας ενός φυτοφαρμάκου , ο ενδιαφερόμενος οφείλει να καταθέσει Δελτίο Δεδομένων Ασφαλείας με βάση τον κανονισμό (ΕΚ) 1907/2006.

Το δελτίο αυτό γνωστό διεθνώς ως MSDS ( Material Safety Data Sheet) περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια την επικινδυνότητα του φυτοφαρμάκου και την αυστηρή τήρηση των όρων χρήσης και πολλά άλλα σχετικά με την ασφαλή χρήση. Βεβαίως το φυτοφάρμακο καταχωρείται και σε άλλους κανονισμούς της ΕΕ πάντοτε στο πλαίσιο της επικινδυνότητος. Με το δελτίο ασφαλείας η ΕΕ μεταφέρει την ευθύνη για την προστασία του χρήστη στον ίδιο και στις αρμόδιες υπηρεσίες υποχρεώνοντας τον παραγωγό του φυτοφαρμάκου σε λεπτομερή περιγραφή των κινδύνων.

-Τίθεται το ερώτημα εφαρμόζει ο παραγωγός τα μέτρα που αναφέρει το δελτίο δεδομένων ασφαλείας όταν ψεκάζει;

Και το δεύτερο σημαντικό τηρεί τις ημέρες ( 8-10) ανάλογα με το προΪόν που κόβει από την ημέρα που ράντισε;

Για αυτά τα δύο σημαντικά θέματα η πολιτεία έχει κάποια υποχρέωση;

-Υπάρχει κάποια υπηρεσία , με κάποια οργάνωση ;

-Επειδή το θέμα μας αφορά και ως αγρότες και ως καταναλωτές θα ψάξουμε να δούμε μήπως τελικά, εκτός από την MONSANTO και τόσες άλλες που βλέπουν μόνο χρήματα, φταίμε και εμείς κυρίως ως πολιτεία διότι ο αγρότης έχει το ελαφρυντικό της άγνοιας και της εγκατάλειψης .
theatro

 

3

Η εξέλιξη της τέχνης

Η συγγραφή, η υποκριτική και η σκηνοθεσία κάτω από το πρίσμα της βιωματικής εμπειρίας, συντελούν σε αυτό το σκοπό.

1

Η μεταφυσική του θεάτρου

Το μυστήριο του θανάτου και της ζωής. Αυτό το μυστήριο γινόταν ως ένα βαθμό φανερό μέσα από ιεροτελεστικά δρώμενα, όπου ήταν και οι πρώτοι στενοί συγγενείς του θεάτρου.
2

Εμψύχωση βιωματικών ομάδων

Εμψυχωτής είναι κάποιος που εμψυχώνει οποιονδήποτε άνθρωπο ή ομάδα για να δράσει με περισσότερη επιτυχία σε κάτι, που δίνει θάρρος, ελπίδα και συμπόνια που παρακινεί και κατανοεί.
4

Άρθρα που έχουν δημοσιευθεί

Ετυμολογικά η λέξη ποίηση (όπως γνωρίζεται) προέρχεται από το ρήμα «ποιέω-ποιώ». Το «ποιώ» είναι η διπλή αδελφή όψη του ρήματος «πρήσσω- πράσσω- πράττω»..

Επικοινωνία

 

6945768633
vasflo100@yahoo.gr