theatro h

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΡΟΝΟιος

Ο ΚΟΡΟΝΟιός είναι ένα ακόμα παράγωγο του λαθεμένου τρόπου σκέψης και του σαθρού τρόπου ζωής που παγκοσμίως έχει επιβληθεί
Είναι ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΙΟΣ…που σκοτώνει.
Η συμπεριφορά των κυβερνήσεων, των κρατών και του παγκόσμιου συστήματος ..δημιουργεί τις αρρώστιες.

Η ανεύθυνη εξουσία απέναντι στους ανθρώπους.


Θα μου πείτε δεν υπάρχουν ασθένειες που εμφανίζονται ξαφνικά και χωρίς φανερές αιτίες; Ναι υπάρχουν αλλά μπορούν να καταπολεμηθούν αποτελεσματικά αν είχαμε άλλο τρόπο σκέψης και δράσης.

Δεν ξέρω από πού προήλθε ο ΚΟΡΟΝΟιός (τυχαία ή από εργαστηριακά πειράματα) αλλά θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί πριν επεκταθεί.. Όμως σημασία είχαν πρώτα τα οικονομικά μεγέθη, τα γεωπολιτικά συμφέροντα, οι τράπεζες, τα χρηματιστήρια και οι αριθμοί. Αυτό σκέφτηκε η Κίνα, η Ιταλία και άλλες χώρες και δεν πρόλαβαν…

Ο ιός δηλώνει την αποτυχία του ΠΟΛΙΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ συστήματος παγκοσμίως.

Το σύστημα είναι ΑΝΘΡΩΠΟΚΤΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ.

Θυμίζω κάποια αποτελέσματα από τα κακά του σύγχρονου τρόπου ζωής μας: Η μόλυνση του νερού του αέρα και της Γης από τα παράγωγα του πετρελαίου, τοξικά νέφη, εντομοκτόνα, φυτοφάρμακα, ραδιενεργά σκουπίδια, υπερκατανάλωση αλλού , πείνα αλλού, καταχρήσεις, δυστυχήματα, ναρκωτικά ,πόλεις σαν φυλακές, πόλεμοι προσφυγιά, φτώχεια ανεργία, ψυχικές ασθένειες.

Όλα αυτά θα δημιουργούν τους ιούς…Τα μεγάλα συμφέροντα οι ισχυροί της γης, οι εγωιστικοί και ανήθικοι νόες.

Εμείς τους βοηθούμε να εξαπλώσουν κάθε λογής αρρώστιες.
Εμείς τους ΑΝΕΧΌΜΑΣΤΕ και μαζί τους σκοτώνουμε τον εαυτό μας τα παιδιά μας, την Γη ολάκερη.
Εμείς που ζούμε βολεμένοι και φοβισμένοι στην ζούγκλα ενός αδηφάγου και ανήθικου καπιταλισμού που θα καταπιεί κάθε τι ανθρώπινο που μας έχει απομείνει


Εμείς σκοτώνουμε το Μέλλον.

Η υγεία είναι και πολιτικό ζήτημα και κάθε ζήτημα σε αυτό τον κόσμο, σε αυτή την Γη δεν μπορεί να βρει ουσιαστική λύση αν δεν μπολιαστεί με τις πανανθρώπινες αξίες της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της ισότητας του σεβασμού του ανθρώπου και της φύσης.

Ας αλλάξουμε μυαλά και..περαστικά μαςΥΣ

Το Μέλλον ως ΙΟΣ ;

Εντάξει... ΝΑ ΜΕΊΝΟΥΜΕ ΣΠΊΤΙ.. όπως συμφωνήσαμε…
Όμως αναρωτιέμαι αν περάσει πολύ καιρός και ο καθένας μας συνηθίσει να αγκαλιάζει μόνο την ατομική του ευθύνη, αποκλεισμένος στο καβούκι του φόβου , μόνο τρώει, κοιμάται, και αφοδεύει ως θεατής του κόσμου.. ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.. Ούτε σκέφτεται, ούτε δημιουργεί, ούτε συμμετέχει, ούτε «συναθρωπίζεται»..ΑΝ οι κάθε λογής εξουσίες εκμεταλλευτούν αυτή την κατάσταση;΄ Τι γίνεται τότε; . Μόνη της η ατομική ευθύνη ενός αναγκαίου εγκλεισμού ΜΠΟΡΕΊ να οδηγήσει σε ένα συλλογικό καλύτερο μέλλον; .Αν όχι, τότε ( ίσως) κάθε άνθρωπος θα είναι από μια φυλακή και το ΜΕΛΛΟΝ μας ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΙΟς που δύσκολα θα ηττηθεί…
theatro

 

3

Η εξέλιξη της τέχνης

Η συγγραφή, η υποκριτική και η σκηνοθεσία κάτω από το πρίσμα της βιωματικής εμπειρίας, συντελούν σε αυτό το σκοπό.

1

Η μεταφυσική του θεάτρου

Το μυστήριο του θανάτου και της ζωής. Αυτό το μυστήριο γινόταν ως ένα βαθμό φανερό μέσα από ιεροτελεστικά δρώμενα, όπου ήταν και οι πρώτοι στενοί συγγενείς του θεάτρου.
2

Εμψύχωση βιωματικών ομάδων

Εμψυχωτής είναι κάποιος που εμψυχώνει οποιονδήποτε άνθρωπο ή ομάδα για να δράσει με περισσότερη επιτυχία σε κάτι, που δίνει θάρρος, ελπίδα και συμπόνια που παρακινεί και κατανοεί.
4

Άρθρα που έχουν δημοσιευθεί

Ετυμολογικά η λέξη ποίηση (όπως γνωρίζεται) προέρχεται από το ρήμα «ποιέω-ποιώ». Το «ποιώ» είναι η διπλή αδελφή όψη του ρήματος «πρήσσω- πράσσω- πράττω»..

6945768633
vasflo100@yahoo.gr

Επικοινωνία