theatro h

Παγκόσμιοι κανίβαλοι που θα κυβερνήσουν τη Γη

Η παγκόσμια θεατρική σκηνή σε συνεργασία με τις αγορές, τα χρηματιστήρια, τους οίκους αξιολόγησης, τις πολυεθνικές και με άλλες συναφή χαμούρες-κανιβάλους εσχίστου είδους, ανεβάζουν το γνωστό θεατρικό έργο «Η σκύλα και η Χάρυβδη». Το έργο αυτό έχει γραφεί πριν αιώνες και παίζεται με ιδιαίτερη επιτυχία και σε καινούριες βέρσιον.
Στο έργο αυτό η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι μια πόρνη που κάνει πεζοδρόμιο στην πιάτσα των αγορών και των ομολόγων. Εξόριστη από την χώρα της λογικής βιασμένη καθημερινά από νομοθέτες, δικαστές, πολιτικούς, στρατηγούς, ιεράρχες, υπουργούς, πρωθυπουργούς και από εκατομμύρια πολίτες.
Στο θέατρο της παγκόσμιας σκηνής το έργο αυτό θα παίζεται για πολλά χρόνια, χειμώνα καλοκαίρι και θα πάει περιοδεία σε όλη τη γη, έτσι ώστε κανένας κάτοικος αυτού του πλανήτη να μην μείνει παραπονούμενος. Οι κανίβαλοι- κυβερνώντες πιστεύουν πολύ σ’ αυτήν την παράσταση και θεωρούν χρέος τους να μεταφέρουν το «πολιτισμό» τους σε πόλεις και χωριά,όπου θα φορολογούνται και τα κεραμίδια, τα κοτέτσια, τα σκυλιά, το καβούκι της χελώνας και οι κλανιές των τράγων.
Με αυτό τον τρόπο οι κανίβαλοι της παγκόσμιας κυβέρνησης των κρατών θα μας απαλάξουν από τις ανησυχίες της ιδιοκτησίας, αφού πια τίποτα δεν θα μας ανήκει ούτε σπίτια, χωράφια, κινητά και ακίνητα, ούτε το ίδιο το σώμα μας. Μάλιστα θεωρούνε καθήκον τους τα μωρά που θα γεννιούνται να μαρκάρονται στο κωλαράκι τους από φίρμες, έτσι ώστε να ανήκουν απευθείας στην ιδιοκτησία των εταιριών. Με αυτό τον τρόπο θα απαλλαγούν οι γονείς από βάσανα και σκοτούρες για το μεγάλωμα των παιδιών τους και θα φέρουν την ξενιασιά και την ευτυχία στον πλανήτη.
Στις ερωτήσεις των λαών γιατί χρωστάει όλη η γη; Σε ποιους; Τους ξέρουμε; Ονόματα και διευθύνσεις δεν υπάρχει ακόμα απάντηση.
Τώρα κάποιες κακόβουλες κριτικές που γράφονται κατά καιρούς από ρομαντικούς τύπους για ένα τάχα διαφορετικό μοντέλο ζωής και διακυβέρνησης στον πλανήτη γη (που θα στηρίζεται στις αποφάσεις των πολιτών για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΑΝΘΡΩΠΙΑ – ΑΛΗΘΕΙΑ – ΣΕΒΑΣΜΌ στην ΦΥΣΗ, οικολογική συνείδηση και συναισθηματική νοημοσύνη), δεν εισακούονται και θεωρούνται αναχρονιστικές και ξεπερασμένες.
Στο παγκόσμιο θεατρικό έργο Η ΣΚΥΛΑ ΚΑΙ Η ΧΑΡΥΒΔΗ, την σκύλα την ενσαρκώνει ο παγκόσμιος σιωνισμός και την χάρυβδη η γήινη τρέλα των αχόρταγων.
Υπόλοιποι συντελεστές του έργου
Συγγραφέας: ο κανίβαλος παγκόσμιο κεφάλαιο
Σκηνοθεσία: πρωθυπουργοί των κρατών
Σκηνικά κοστούμια: παγκόσμια τράπεζα
Μουσική επιμέλεια: ψαλμωδίες θρησκιών
Χορογραφίες (στο ταψί): Μήτσος
Επιμέλεια φωτισμού: τα εγγόνια της θάτσερ
Φωνητικά: συνθήματα και φωνές του όχλου
Διαφήμιση – προώθηση: του κώλου τα εννιάμερα
Χορηγοί: (α) οι μακαρίτες φορολογούμενοι
(β) οι επόμενες γενιές ως εξαρτήματα μηχανών
(γ) οι ελπίδες των ψηφοφόρων
ΥΓ
Μικρή Αγγελία
Ζητούνται θεατές για το επόμενο έργο της παγκόσμιας θεατρικής σκηνής «Τα πέντε βυζιά της Κίρκης». Στο έργο αυτό οι θεατές θα πρέπει να είναι πρόθυμοι να μεταμορφωθούν σε γουρούνια
Πληροφορίες: Στου διαόλου τη μάνα.
Βασίλης Ρ.Φλώρος
Να ξαναθυμηθούμε το δρόμο της ψυχής.
Το μόνο αληθινό.
Τον δρόμου του Αριστοτέλη του Σωκράτη και του Πλάτωνα.
Το δρόμο της αυτοβελτίωσης της αλληλοβοήθειας του σεβασμού του ανθρώπου απέναντι στον άνθρωπο και στην φύση.
Το δρόμο της πνευματικής νοημοσύνης και της ενεργοποίησης της καρδιάς.
Κανένα πολιτικό σύστημα και κανένας ηγέτης δεν μπορεί ν’ αλλάξει προς το καλύτερο τον κόσμο αν ακολουθήσει τις αξίες των αγορών.
Δηλαδή τον ανταγωνισμό, την κερδοσκοπία, τον εκβιασμό, το πάθος για δύναμη, την αλληλεξουδετέρωση, την έλλειψη ηθικής των ανθρωποφαγία.
Κανένα πολιτικό σύστημα και κανένας ηγέτης δεν μπορεί ν’ αλλάξει προς το καλύτερο τον κόσμο αν δεν περπατήσει τον δρόμο του ανθρωπισμού, της αλληλοκατανόησης, το δρόμο της ψυχής.
θα μου πείτε τώρα μπορεί ο κόσμος να κυβερνηθεί με την ψυχή;
Ναι το πιστεύω. Για να κυβερνήσεις αποτελεσματικά και σοφά, τον προσωπικό σου κόσμο και τον κόσμο γενικότερα, αυτό που χρειάζεται είναι οι αξίες του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Επίκτητου…. Των διαφωτιστών, της αληθινής δικαιοσύνης και δημοκρατίας.
Μόνο αυτές μπορούν να σώσουν τον κόσμο.
Αυτές τον διατήρησαν μέχρι σήμερα. Αυτές τον έσωσαν εκατοντάδες φορές. Ας τις ξαναθυμηθούμε.

Έτος 2015

theatro

 

3

Η εξέλιξη της τέχνης

Η συγγραφή, η υποκριτική και η σκηνοθεσία κάτω από το πρίσμα της βιωματικής εμπειρίας, συντελούν σε αυτό το σκοπό.

1

Η μεταφυσική του θεάτρου

Το μυστήριο του θανάτου και της ζωής. Αυτό το μυστήριο γινόταν ως ένα βαθμό φανερό μέσα από ιεροτελεστικά δρώμενα, όπου ήταν και οι πρώτοι στενοί συγγενείς του θεάτρου.
2

Εμψύχωση βιωματικών ομάδων

Εμψυχωτής είναι κάποιος που εμψυχώνει οποιονδήποτε άνθρωπο ή ομάδα για να δράσει με περισσότερη επιτυχία σε κάτι, που δίνει θάρρος, ελπίδα και συμπόνια που παρακινεί και κατανοεί.
4

Άρθρα που έχουν δημοσιευθεί

Ετυμολογικά η λέξη ποίηση (όπως γνωρίζεται) προέρχεται από το ρήμα «ποιέω-ποιώ». Το «ποιώ» είναι η διπλή αδελφή όψη του ρήματος «πρήσσω- πράσσω- πράττω»..

Επικοινωνία

 

6945768633
vasflo100@yahoo.gr