theatro h
                                Όταν η σύγχρονη μουσική

      συναντά τη σύγχρονη ποίηση και τη σύγχρονη ζωγραφική.

Μια πρωτότυπη εκδήλωση της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας μέσα από τη διάθεση συνεργασίας και ανάγκης πολιτισμού, πάνω στην ποίηση του Βασιλείου Ρ. Φλώρου με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο ΑΡΧΕΓΟΝΟΣ ΚΗΠΟΣ – Τα φωτολούλουδα του Ανεκπλήρωτου.

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου στις 8:30 μ.μ. στο θέατρο της Φιλαρμονικής.

Το νέο μου βιβλίο από τις εκδόσεις ΤΑΔΕ ΕΦΗ του Μανώλη Τσάμη.

Να ευχαριστήσω θερμα το καλό μου φίλο Ηλία Μέλιο, ποιητή και εκδότη για την αμέριστη βοήθειά του και την χρόνια συνεργασία μας. Τα πρώτα μου βιβλία τα εξεδωσα στον εκδοτικό οίκο του Ηλία, στις άλλες ποτέ θρυλικές «Δυτικές Ινδίες» . Επίσης το φίλο γραφίστα Γρηγόρη Αποστολίδη . Οι δυο τους συνέβαλλαν πολυπλεύρως , αποτελεσματικά και …τυπογραφικά για να ολοκληρωθεί η παρούσα έκδοση.

(τι θα συμβεί αν δεν πεθάνουμε ποτέ).

Ομιλία μου για το βιβλίο

1.Καλωσόρισμα.

Κυρίες και κύριοι, φίλοι και φίλες,

Σας ευχαριστώ πολύ που βρίσκεστε σήμερα εδώ και είμαι πολύ χαρούμενος που σας βλέπω, γιατί με πολλούς και πολλές από εσάς είμαστε για χρόνια φίλοι και φιλαράκια, συνεργάτες, γνωστοί και νιώθουμε αμοιβαία συναισθήματα εκτίμησης, αλληλοκατανόησης, όμορφης επικοινωνίας και αναίτιας χαράς, όταν συναντιόμαστε.

Μια τιμητική διάκριση με το μετάλλιο τεχνών και γραμμάτων της Πόλης GRODEK της Πολωνίας στον ποιητή, θεατρικό συγγραφέα και σκηνοθέτη Βασίλειο Ρ.Φλώρο, ως καλλιτέχνη που ζει και δημιουργεί στην Ελληνική περιφέρεια .

Η διάκριση εφέτος δόθηκε σε τρεις Έλληνες δημιουργούς.

Στον ποιητή, λογοτέχνη και γνωστό στιχουργό Ηλία Παπακωνσταντίνου, στην Βέρα Βασιλείου Πέτσα, επίσης γνωστή ποιήτρια, συγγραφέα και στιχουργό, που ζούν στην Αθήνα και στον καλαματιανό Βασίλειο Φλώρο.

...Ι love Τροία φωνάζει ο Οδυσσέας σε έναν Τρωικό πόλεμο, που διαρκεί για πάντα στην ψυχή του, ένας πεθαμένος που ανασταίνεται και ένας ζωντανός που αποφασίζει να μην πεθάνει ποτέ, στο ξενοδοχείο της ύπαρξης με το όνομα ELVIS, σε ένα άλλο παράλληλο επίπεδο συνείδησης, που σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις μια άλλη ζωή, τη ζωή που ονειρεύεται ένας συγγραφέας με τη θηλιά περασμένη στο λαιμό του. Όλα αυτά συμβαίνουν πριν ο Θεός κατεβεί για διακοπές στη Γη, ακούγοντας τις διαμαρτυρίες των ανθρώπων για τις μελλοντικές τους ευτυχίες, με έναν Τσάρλυ Τσάπλιν που πρέπει να αποφασίσει αν είναι ηθικό να ξανάρθει στον κόσμο... Αυτό το βιβλίο θα μπορούσε να είναι και ένα πολυεπίπεδο φανταστικό μυθιστόρημα. Αποτελείται όμως από έντεκα σύγχρονα θεατρικά έργα. Ελπίζω οι σκηνοθέτες, οι ηθοποιοί και οι αναγνώστες που αγαπούν τα θεατρικά κείμενα και το θέατρο να βρουν μέσα σε αυτά τα έργα εκείνο το απαραίτητο και ουσιαστικό ενδιαφέρον του κόσμου τους και του κόσμου.

theatro

 

3

Η εξέλιξη της τέχνης

Η συγγραφή, η υποκριτική και η σκηνοθεσία κάτω από το πρίσμα της βιωματικής εμπειρίας, συντελούν σε αυτό το σκοπό.

1

Η μεταφυσική του θεάτρου

Το μυστήριο του θανάτου και της ζωής. Αυτό το μυστήριο γινόταν ως ένα βαθμό φανερό μέσα από ιεροτελεστικά δρώμενα, όπου ήταν και οι πρώτοι στενοί συγγενείς του θεάτρου.
2

Εμψύχωση βιωματικών ομάδων

Εμψυχωτής είναι κάποιος που εμψυχώνει οποιονδήποτε άνθρωπο ή ομάδα για να δράσει με περισσότερη επιτυχία σε κάτι, που δίνει θάρρος, ελπίδα και συμπόνια που παρακινεί και κατανοεί.
4

Άρθρα που έχουν δημοσιευθεί

Ετυμολογικά η λέξη ποίηση (όπως γνωρίζεται) προέρχεται από το ρήμα «ποιέω-ποιώ». Το «ποιώ» είναι η διπλή αδελφή όψη του ρήματος «πρήσσω- πράσσω- πράττω»..

Επικοινωνία

 

6945768633
vasflo100@yahoo.gr